Nieuws

Nieuwe voorzitter voor SMC!

i Okt 8th No Comments by

Patrick_2018A
Sinds 1 oktober jl. is Patrick Eggen voorzitter van Stichting Maastrichtse Componisten. Hij volgt Maud Douwes op, die om persoonlijke redenen, begin dit jaar haar functie vacant stelde. We menen in Patrick een inspirerende en energieke voorzitter gevonden te hebben. Onder zijn leiding gaan we onze jubileumactiviteiten in 2019 uitvoeren met o.a. een weekend in juni waarin het Maastrichtse lied centraal komt te staan.

Patrick Eggen (voorzitter) is geboren in Maastricht en studeerde Schoolmuziek en Klassiek solozang aan het Conservatorium van Maastricht. Tijdens zijn studiejaren werkte hij mee aan producties van het toenmalige LSO, als lid van het koor van de Operaklas. Ook heeft hij in samenwerkingsprojecten met de Opera van Luik diverse bijrollen en koorrollen ingevuld. Tijdens zijn studie en in de jaren daarna heeft Patrick een brede kijk op muziek ontwikkeld, met een sterk gevoel voor het maken van cross-overs. Hij was betrokken bij diverse muziekproducties van uiteenlopende muziekstijlen maar heeft ook meegewerkt aan mogelijkheden om financiële middelen voor het Conservatorium in Maastricht te ontwikkelen. Dit resulteerde o.a. in het opzetten van de CMFoundation: een initiatief om via werving over meer middelen voor getalenteerde studenten te beschikken. Beroepsmatig zocht Patrick de verbreding door middel van een bedrijfskundige opleiding inclusief diverse management trainingen waardoor hij meer en meer commercieel geëngageerd raakte. Hij heeft verschillende management- en directiefuncties vervuld bij ICT bedrijven en hierdoor een breed netwerk opgebouwd, waarbij de elementen cultuur en commercie worden verbonden. Tegenwoordig is Patrick zelfstandig ondernemer in een commerciële rol. Maar hij is ook betrokken bij de Vrienden van philharmonie zuidnederland en is mede-initiatiefnemer van muziekprojecten rondom ‘Muziek voor dementerende ouderen’.

Like ons!

i Dec 8th No Comments by

Wij zijn actief op Facebook. Hier plaatsen we de laatste nieuwtjes op het gebied van het Maastrichtse muziekleven en alles wat daarmee samenhangt. Like ons: Maastrichtse Componisten.