Nieuws

Passieconcert 9 april met werk van Hans Leenders

i Mrt 4th No Comments by

0001-3Passieconcert Palmzondag 9 april Onze Lieve Vrouwe Basiliek

Basilicakoor met gastzangers

Palmzondag 9 april om 16.00 uur verzorgt het Basilicakoor een passieconcert in de Onze Lieve Vrouwe Basiliek in Maastricht. Uitgevoerd wordt ‘De Veertien Stonden’ van componist Hans Leenders. Voor de uitvoering van deze première heeft het Basilicakoor zich verzekerd van de medewerking van een twintigtal gastzangers.

Hans Leenders schreef dit werk op tekst van de Belgische dichter Guido Gezelle (1830-1899). De bijzonder aangrijpende teksten verhalen over de kruisweg van Jezus. Een via crucis zoals we die ook kennen van Franz Liszt.

De componist heeft ‘De Veertien Stonden’ getoonzet voor koor en klein orgel, waarbij de intermezzi voor groot orgel gedacht zijn. We herkennen de optredende personages zoals Maria Magdalena, Simon van Cyrene en Christus zelf aan de steeds terugkerende Leitmotiven.

 

Uitvoerenden:

Basilicakoor met gastzangers

Orgel: Sjef Streukens

Hoofdorgel: Remy Syrier

Algehele leiding: dirigent Hans Leenders

 

Datum en tijd: zondag 9 april om 16.00 uur

Plaats: Onze Lieve Vrouwe Basiliek Maastricht

Entree: € 10,- kassa aan de ingang van de kerk

 

Comments

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *