Nieuws

Plaquette voor Smulders

i Mrt 20th No Comments by

Carl Smulders heeft in zijn leven op zeer veel verschillende plekken in en rond het centrum van de stad Maastricht gewoond. In de jaren tussen 1915 en 1918 woonde hij aan de Hubertuslaan 3, nabij het Stadspark. Dit was het laatste adres voordat hij definitief naar Luik vertrok. In deze Belgische stad woonde hij tot zijn dood in 1934, 72 jaar oud. De Stichting Maastrichtse Componisten en de bewoners van dit huis vonden het een leuk idee dit feit voor meer mensen bekend te maken door in het geboortejaar van Smulders een plaquette met de naam van de componist aan het huis te bevestigen.

Op zondag 24 maart aanstaande om 14.00 uur onthult wethouder Jacques Costongs als hommage aan de vooraanstaande Maastrichtse toondichter een kleine gedenkplaat aan het pand Hubertuslaan 3, waar Smulders in een cruciale periode van zijn leven heeft gewoond.

Het programma ziet er als volgt uit:

14.00 uur: Welkom voor de wethouder Jacques Costongs en alle toehoorders door de voorzitter van de Stichting Maastrichtse Componisten, Maud Douwes

14.05 uur: Gesproken column: Wie was Carl Smulders? Biografische schets door lid van de onderzoekscommissie van de stichting, historicus Jac van den Boogard

14.15 uur: Lid van de programmacommissie van de stichting, Mathieu Vermeulen licht het gedenkplaatje toe: waarom dit pand en de jaren 1915-1918

14.25 uur: Onthulling van het gedenkplaatje door wethouder Jacques Costongs

14.30 uur: Glaasje champagne

14.45 uur: Besluit.

 

Comments

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *