Onthulling plaquette Jean Lambrechts in Maastricht, 19 juni 2016

IMG_2139

Op zondag 19 juni j.l. vond om 11.30 uur de feestelijke en muzikale onthulling plaats van de plaquette ter ere van Jean Lambrechts 80e verjaardag op diens woonhuis op de Looiersgracht te Maastricht.

Na een openingswoord door Maud Douwes, voorzitter van de Stichting Maastrichtse Componisten werd de feesteling letterlijk en figuurlijk in het zonnetje gezet met een uit het hart gegrepen lezing over Jean Lambrechts als componist door  Mathieu Vermeulen. Bijgevoegd vindt u een link waarmee u deze lezing nog eens op uw gemak kunt doorlezen. Lezing door Mathieu Vermeulen

Toen werd het tijd om te gaan luisteren en kijken naar de fluitiste Elodie Lambert
die op schitterende wijze Jean Lambrechts Embryon wist ten gehore bracht.KTNA1387

Nadat iedereen een glas pro secco  had gekregen om te kunnen toosten werd het tijd voor het officiële gedeelte. Burgemeester van Maastricht,  Annemarie Penn-Te Strake verrichtte de onthulling van de plaquette en sprak een toost uit op de verjaardag van Jean Lambrechts.

Na het maken van de foto’s verliet het gezelschap de Looiersgracht om zich te begeven naar Café Sjiek alwaar de officiële opening plaatsvond van Jekerklassiek 2016. Ook hier werd aandacht besteed aan de verjaardag van de heer Lambrechts. Zo speelde het saxofoonkwartet A’meuse van het Conservatorium te Maastricht op prachtige wijze diverse werken van de componist ter ere van zijn huldiging.

Het was een inspirerende dag die we 25 juni a.s. in Tongeren nog eens dunnetjes mogen over doen. Omdat de in Tongeren geboren Jean Lambrechts op ook daar een plaquette onthulling ter ere van zijn 80e verjaardag tegemoet mag zien.

Fotograaf: Kenneth Tan