Onthulling 2e plaquette Jean Lambrechts, Tongeren 25 juni 2016

IMG_1929

Onthulling 2e plaquette Jean Lambrechts aan de Hemelenstraat in Tongeren

Op 25 juni 2016 vond voorafgaand aan het concert Jekerklassiek Tongeren de feestelijke onthulling van de tweede plaquette ter ere van Jean Lambrechts plaats. De festiviteiten speelden zich af bij het huis waar hij opgroeide aan de Hemelenstraat 53 te Tongeren.

Nadat de coördinator cultuurzomer Paul Lambrechts de aanwezigen welkom heette, werd de feesteling in het zonnetje gezet met een uit het hart geschreven lezing over het leven van Jean Lambrechts als componist door Mathieu Vermeulen. U kunt d.m.v. deze link de lezing nog eens op uw gemak nalezen. Lezing door Mathieu Vermeulen (link werkt binnenkort).

IMG_1917

Schepen van Cultuur Guy Schiepers verrichtte de officiële handeling waarna de voorzitter van de Stichting Maastrichtse Componisten, Maud Douwes nog even kort het woord voerde.

Na de onthulling vervolgde het gezelschap zijn weg naar het Agnetenklooster om te genieten van het concert dat daar als een ode aan Jean Lambrechts werd gegeven.

Gildas Delaporte (zang en contrabas) en Bert Van den Brink (accordeon), Toon Fret (fluitist) en saxofoonkwartet A’Meuse wisten met hun uitstekende spel zowel de componist als zijn gezelschap te beroeren.

Het was opnieuw een inspirerende dag waarin Jean Lambrechts 80e verjaardag centraal stond, maar waar ook de basis werd gelegd voor een verdere samenwerking met de stad Tongeren om componisten uit de euregio te kunnen  eren.

IMG_1986

Op 2 oktober a.s. zal de Stichting Maastrichtse Componisten ter ere van de 80- verjaardag van Jean Lambrechts  nog een concert met een zeer afwisselend programma in de St. Jan in Maastricht geven. Meer informatie over het programma kunt u tegen die tijd verwachten op de site van Stichting Maastrichtse Componisten.

 

 

 

 

Foto’s van de onthulling: