Maastrichtse Componisten klinken tijdens Jekerklassiek

  • Start:
    18 / 06 / 2017 - 13:00
  • Einde:
    18 / 06 / 2017 - 16:00

Op zondag 18 juni is het Jekerkwartier voor het derde jaar met haar prachtige, verrassende locaties het decor voor klassieke muziek door musici van philharmonie zuidnederland. Robin Berben, eigenaar van Cafe Sjiek, lanceerde het idee in 2015. Het was direct een grote hit.

Vorig jaar onthulden wij op de derde zondag in juni een plaquette op het woonhuis van Jean Lambrechts als eerbetoon aan de 80-jarige componist en klonk werk van Lambrechts tijdens de opening van het vriendelijke festival. Misschien maken we er wel een traditie van, want ook op deze vaderdag klinkt werk van Maastrichtse Componisten.
Vanaf 13.00 uur speelt het A’Meuse Saxophone Quartet elk heel uur bij Teazone, Koestraat 9, Maastricht. Op het programma staat werk uit onze laatste productie ‘Over Grenzen’, waaronder composities van Jean Lambrechts, Antoine Dawans en Marijn Simons.
Voor het eerst presenteert JekerKlassiek een kinderactiviteit en een knallende afsluiter met het mobiele carillon van stadsbeiaardier Frank Steijns. Toegang is gratis! Geniet van de mooiste klassieke muziek op verrassende plekken in het Maastrichtse Jekerkwartier.
www.jekerklassiek.nl

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *