JekerKlassiek 2018

  • Start:
    24 / 06 / 2018 - 12:30
  • Einde:
    24 / 06 / 2018 - 17:30


IMG_5411.JPG

JEKERKLASSIEK 2018

Zondag 24 juni a.s. staat het Jekerkwartier te Maastricht voor het vierde jaar op een rij bol van klassieke muziek.

Geniet mee van de mooiste klassieke muziek op verrassende plekken in het Maastrichtse Jekerkwartier. Ensembles van philharmonie zuidnederland en andere partners spelen op unieke locaties: van een intiem vioolconcert, tot een blazerskwintet in de openlucht of mini-concert in de etalage: alles is mogelijk bij het gratis toegankelijke festival JekerKlassiek.

Organisatie

De organisatie van JekerKlassiek is in handen van Stichting JekerKlassiek. De programmering is in handen van Jos Roeden, Artistiek Programmeur bij philharmonie zuidnederland. Er wordt samengewerkt met diverse lokale organisaties zoals Stichting Maastrichtse Componisten, Centrummanagement Maastricht en de deelnemende locaties (de genoemde locaties nemen deel in 2018): Café Sjiek, Café Forum, Hotel Dis, Atelier Pauline, Vioolbouwer Rijsemus, Baccara Bloemen en Meer, Lutherse Kerk en de binnentuin stadswal Lang Grachtje. Editie 2018 wordt bovendien mogelijk gemaakt door onze sponsoren.

Musici van Philharmonie Zuidnederland verzorgen concertjes tijdens JekerKlassiek. Dit jaar is dat een slagwerkensemble, strijktrio en duo harp en hobo. In samenwerking met Stichting Maastrichtse Componisten speelt blazersensemble Zuiderwind muziek van de Maastrichtse componist Jean Lambrechts.

 

Deze dag is geheel gratis

Meer informatie en een programma kunt u vinden op JekerKlassiek 2018

 

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *