Vincent Kusters vertolkt Maastrichtse Componisten tijdens Festival Vocallis

 • Locatie:
  Kunst- en Cultuurcentrum de Kopermolen Vaals
 • Start:
  10 / 11 / 2018 - 20:00
 • Einde:
  01 / 01 / 1970 - 0:00
 • Adres:
  Von Clermontplein 11
  6291 AT Vaals, ,

MasterClass-Concert-18-1080x675

 

 

 

 

 


Bariton Vincent Kusters
geeft op zaterdag 10 november een recital met werken van de Maastrichtse Componisten Bonhomme, Leenders en Smulders.
Hij wordt begeleidt door pianiste Anne Frijns waarmee hij vorig jaar tijdens Festival Vocallis de Vocallis Liedprijs won. U kunt Vincent beluisteren op zaterdag 10 november tijdens het Laureatenconcert in de Kopermolen Vaals. Meer informatie en tickets via Laureatenconcert| Festival Vocallis.

Dit concert wordt mede mogelijk gemaakt door Stichting Maastrichtse Componisten. Kijk op Festival Vocallis voor meer mooie liedkunst, concerten en recitals.

Vincent Kusters
Studeerde aan het Conservatorium Maastricht zang en piano respectievelijk bij Mya Besselink en Joop Celis. Hij sloot zijn masterstudie zang succesvol af in 2016, een jaar later zijn masterstudie piano en in 2018 de applicatieopleiding koordirectie aan het Utrechts Conservatorium bij Rob Vermeulen en Fokko Oldenhuis.
Tijdens het wintersemester 2014/ 2015 volgde hij zanglessen bij Reginaldo Pinheiro aan de Hochschule für Musik Freiburg en in het studiejaar 2016/ 2017 pianolessen bij Willem Brons aan het Conservatorium van Amsterdam. Hij volgde masterclasses liedzang bij Maarten Koningsberger en Roger Braun, bij Meinard Kraak en Marien van Nieukerken en tijdens het Liedfestival Zeist samen met pianist Charlie Bo Meijering bij
Elly Ameling en Julius Drake. Tevens volgde hij een masterclass zang bij Nelly Miricioiu.
Vincent is prijswinnaar zang van het Prinses Christina Concours in 2008.
In november 2017 won hij tijdens het Vocallis21 festival samen met pianiste Anne Frijns de Vocallis Liedprijs.

Naast liedzanger is Vincent ook actief als concertzanger. In 2018 zong hij onder andere de bariton- solo in de Misa Tango van L. Bacalov met het Universiteitskoor Maastricht en de bariton- solo in de Carmina Burana van Carl Orff (productie Openluchttheater Valkenburg).
Hij zingt regelmatig mee in professionele koren en ensembles.

Vincent is als organist verbonden aan twee kerken, is lid van een professionele gregoriaanse schola (Schola Maastricht) en is koordirigent.

Luistervoorbeeld:

https://youtu.be/EFEYdw8H5vE

 

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *