Datum: 10 november 2019

Agenda

In het kader van het jubileum van de Stichting Maastrichtse Componisten is er op zondag 10 november een concert van de Cappella waarin aandacht wordt besteed aan de Maastrichtse Componisten.
Er is een programma samengesteld uit composities van musici die de laatste 100 jaar verbonden zijn geweest aan de Sint Servaas als dirigent of organist.

– In Manus Tuas                               Benoit Franssen
– Inclyte Servati                                Benoit Franssen
Benoit Franssen was dirigent van de Cappella van 1914 t/m 1964. Het motet “Inclyte Servati” is op de tekst van de magnificat-antifoon van de 2eVespers van het feest van Sint Servaas.

– Te Deum                                         Jean Franssen
– Toccata voor orgel                       Jean Franssen
Jean Franssen was organist van de Sint Servaas van 1944 t/m 1954. Hij is de zoon van Benoit Franssen. Het indrukwekkende Te Deum is geschreven voor gemengd koor, 8 koperblazers en orgel.

– Missa Gerlachus                            Peter Serpenti
– O Sacrum Convivium                   Peter Serpenti
Peter Serpenti was dirigent van de Cappella van 1964 t/m 2012. Dit jaar zou hij 80 jaar zijn geworden. De Missa Gerlachus heeft Peter Serpenti gecomponeerd in 2006 voor Musica Sacra.

– Carmen Laudationum                   Jean Lambrechts
Jean Lambrechts heeft alle musici persoonlijk gekend en de muzikale activiteiten van de Cappella liggen hem na aan het hart.
Met dit bijzondere programma op 16 november wil de Cappella een homage brengen aan de veelzijdige musici die de afgelopen eeuw hun stempel hebben gedrukt op de muziekpraktijk binnen en buiten de liturgie van de Sint Servaasbasiliek.

Locatie: Sint Servaasbasiliek
Aanvangstijd: 15.00 uur
Entreeprijs: € 12,50 p.p. – Vrienden van de Cappella betalen € 10,00

Wij zijn zeer vereerd met dit mooie initiatief van Cappella Sancti Servatii.

Meer informatie: zie www.cappellasintservaas.nl/Blog