Datum: 27 oktober 2019

Tijd: 13.00u. Plaquette / 15.00u. Concert

Locatie: Kopermolen Vaals

Agenda

Elk jaar eren we een Maastrichtse componist met een plaquette op geboorte- of woonhuis. De laatste drie jaar hebben we daar een concert aan toegevoegd waarin het werk van deze componist centraal staat.
Dat deze formule goed werkt bewijst de belangstelling van het publiek. Beide events, zowel de plaquette onthulling als het concert worden steeds zeer goed bezocht.

Robert Heppener

Deze keer is het de beurt aan Robert Heppener, een componist die jarenlang in Maastricht heeft gewerkt en wordt beschouwd als een van de belangrijkste Nederlandse componisten van de 20ste eeuw. Dit jaar is het tien jaar geleden dat Heppener overleed. Dus trekken we op zondag 27 oktober naar zijn woonplaats Vijlen waar we op zijn woonhuis een plaquette zullen onthullen.
Aansluitend zal in de Kopermolen te Vaals een concert met werken van Heppener plaatsvinden.
We organiseren plaquette en concert samen met kamerkoor Studium Chorale. Het concert wordt geleid door dirigent en pianist Ed Spanjaard, die bij leven een van de beste vrienden van de componist was.

Programma

Concert
Kern van het concertprogramma in de Kopermolen is de vocale muziek van de componist. Studium Chorale zingt het indrukwekkende 16-stemmige koorwerk Nachklänge en twee delen uit de virtuoze Canti Carnascialeschi.  Daarnaast komt de liederencyclus Four Songs on poems by Ezra Pound  voor sopraan en piano tot klinken. Het concert wordt geleid door dirigent Ed Spanjaard, die bij leven van de componist een van zijn beste vrienden was. Spanjaard speelt samen met pianiste Tonie Ehlen een quatre mains werk van Heppener.
Zondag 27 oktober | 15.00 uur | Kopermolen Vaals | € 12,50

Plaquette
Voorafgaand aan het concert is om 13 uur in Vijlen een feestelijke plaquette-onthulling bij het huis waar Heppener woonde. Tijdens deze bijeenkomst voert sopraan Mami Kamezaki het werk Colloque solitaire uit en zijn er enkele toespraken van o.a. zoon Mark Heppener en dichter en vriend Wiel Kusters. De onthulling van de plaquette zal door Milly Heppener, vrouw van Robert verricht worden. Na afloop wordt er een drankje geserveerd. Van harte welkom!
Zondag 27 oktober | 13.00 uur | Vijlenberg 12, Vijlen | Gratis

Musici

Koor – Studium Chorale
Koorvoorbereiding – Hans Leenders
Dirigent – Ed Spanjaard
Pianiste – Tonie Ehlen
Sopraan (concert) – Aylin Sezer
Sopraan (plaquette) – Mami Kamezaki

Kaarten bestellen

Via deze link kunt u online uw kaarten bestellen.
Kaarten kosten € 12,50 p.p. voor het concert.
De plaquette onthulling is gratis.

Downloads

Poster
Facebook banner
Instagram blokje