Home - Maastricht Zondag 14 mei 2023. Concert Rick Debie en Jacqueline ter Linden: Encore!
Concert in de kapel Ursulinenconvent, Breusterstraat 27 in Eijsden om 16.00 uur
Reserveringen via: chrisjteijn@cultuur-eijsden.nl en informatie via www.cultuur-eijsden.nl

Home - Maastricht Zaterdag 17 juni 2023. Dag van de Componist 2023.

Ontzettend veel hoogstaand muzikaal genot op 1 dag! Een landelijk concept waarin Maastricht niet mag ontbreken. Zie voor meer details en het programma: https://newmusicnow.nl/ontdek/project/maastricht.
Met werken van Arno Dieteren, Henri Delnooz, Paul Pankert en Willy Arets door Ensemble 88 (https://ensemble88.nl/?page_id=2926 . Tickets voor een zeer inspirerende dag: https://introinsitu.stager.nl/web/tickets.

 

Home - Maastricht Zondag 18 juni 2023. Orgel Zoekt gitaar - Tussen Jazz en Gecomponeerde Muziek.
Acht composities van Limburgse Componisten (Stichting Limburgse Componisten) door Joep van Leeuwen, jazz gitaar, en Christine Moraal, pijporgel. Concert om 16.00 uur, Rolduc, Kerkrade. Tickets & informatie via info@orgelkring-kerkrade.com.

Concert mede mogelijk gemaakt door ondersteuning/bijdrage van Stichting Maastrichtse Componisten.

Home - Maastricht Donderdag 22 juni 2023. Plaquettewandeling met diner en concert (met oa. werk van Stadscomponist Frank Steijns).

In de loop der jaren heeft de Stichting Maastrichtse Componisten op diverse plaatsen in Maastricht en daarbuiten plaquettes opgehangen om blijvende aandacht te vestigen op ons rijke muzikale heden en verleden.

Als we de verschillende locaties in de Maastrichtse binnenstad, waar zo'n plaquette hangt, met elkaar verbinden, ontstaat er als vanzelf een prachtige wandeling, die langs bekende en minder bekende muzikale plekken in de stad voert. Uw gids onderweg is Mathieu Vermeulen.
U maakt op de route kennis in woord en muziek met o.a. Henri Hermans, Carl Smulders, Jean Lambrechts, Henri Delnooz, Matty Niël, Joseph Hollman en Andrée Bonhomme.

Vertrek om 16.00 uur vanaf de Tapijnkazerne aan Hubertuslaan. Vervolgens om circa 17.30 uur diner bij Grand Café d'n Ingel (Vrijthof) en om 20.00 uur carillonconcert in de Pandhof van de St. Servaas. Het einde van het concert is voorzien om 20.45 uur.
Aan dit complete programma met wandeling, diner en concert kunnen maximaal 25 personen deelnemen. Klik hier voor meer informatie en aanmelden.

Home - Maastricht Zaterdag 15 juli 2023. Orgel Zoekt gitaar - Tussen Jazz en Gecomponeerde Muziek.
Acht composities van Limburgse Componisten (Stichting Limburgse Componisten) door Joep van Leeuwen, jazz gitaar, en Christine Moraal, pijporgel. Concert om 16.00 uur, Missiehuis Steyl, Steyl. Tickets & informatie via missiehuis@steyl.eu.

Concert mede mogelijk gemaakt door ondersteuning/bijdrage van Stichting Maastrichtse Componisten.

Home - Maastricht Dinsdag 22 augustus 2023. Orgel Zoekt gitaar - Tussen Jazz en Gecomponeerde Muziek.
Acht composities van Limburgse Componisten (Stichting Limburgse Componisten) door Joep van Leeuwen, jazz gitaar, en Christine Moraal, pijporgel. Concert om 20.00 uur, Sint Servaas Maastricht. Tickets via info@orgelfestivalmaastricht.nl en meer informatie over het festival: Orgelfestival L’Europe & L’Orgue: 4 juli t/m 22 augustus 2023.
Concert mede mogelijk gemaakt door ondersteuning/bijdrage van Stichting Maastrichtse Componisten.

Home - Maastricht Zondag 10 september 2023. Plaquette wandeling.
Een interactieve wandeling door Maastricht en maak kennis in woord en muziek met o.a. Henri Hermans, Carl Smulders, Jean Lambrechts, Henri Delnooz, Matty Niël en Andrée Bonhomme, de gebroeders Olterdissen, Benoit Franssen, Joseph Hollman en Vic Vermin. Van 14.00 tot 16.00 uur.
Inschrijven is verplicht en het maximum aantal deelnemers is 20. Update 22 augustus: het maximum aan deelnemers is bereikt. De plaquettewandeling is volgeboekt. Inschrijven is niet meer mogelijk. 

Home - Maastricht November 2023. Project 'Leerorkest' met Stadscomponist Frank Steijns.
Nadere informatie rondom dit ludieke sociaal-maatschappelijk project volgt.