Agenda 2024


Home - Maastricht Vrijdag 12 april 2024.
Soirée musicale Henry Du Mont.

Henry Du Mont (1610-1684) is de beroemdste Maastrichtse componist uit de 17e eeuw, maar we kennen hem nauwelijks. Tijdens de Soirée musicale Henry Du Mont van de Stichting Maastrichtse Componisten komt hij ons persoonlijk vertellen over zijn leven in Maastricht en aan het Franse hof bij Lodewijk XIV. Du Mont gaat daarbij in gesprek met de koning, met zijn moeder en broer Lambert en met Constantijn Huygens. De voortreffelijke musici van het Euterpe Baroque Consort voeren muziek uit van Du Mont en van de beste collega's van zijn tijd.

Een unieke kans om de cultuur, de geschiedenis en het leven in de 17e eeuw te leren kennen via muziek en theatrale scènes. Du Mont was immers Maastrichtenaar in Parijs en Parijzenaar in Maastricht.

Musici  -  Euterpe Baroque Consort o.l.v. Bart Rodyns

Acteurs  -  Vincent Kusters, Jacqueline ter Linden
Regisseur - Jelle Stiphout

Programma  -  Muziek van Henry Du Mont, Louis Couperin, Michel Lambert, Johann Jacob Froberger, John Dowland en Giovanni Felice Sances

Wanneer  -  vrijdag 12 april 2024
Aanvang  -   20.00 uur
Waar  -   Kapel Opveld, Veldstraat 20, Maastricht
Tickets  -  Soirée musicale Henry Du Mont

Home - Maastricht Vrijdag 24 mei 2024. Concert door philzuid met in Heerlen in de toegift de Berceuse van Joseph Hollman.
SMC is vertegenwoordigd met een stand en er bestaat de mogelijkheid voor een voorintekening op het boek 'De Stradivarius van de Keizer'.


Home - Maastricht Zaterdag 15 juni 2024. Dag van de Componist.

Op zaterdag 15 juni 2024 vindt de Nationale Dag van de Componist plaats, een unicum in Europa! Tegelijkertijd vinden er in twaalf steden in Nederland activiteiten plaats waarbij meer dan honderd makers in actie zullen komen tijdens dit initiatief van New Music Now. In Maastricht bundelen onder andere CoMAMaastricht, Het Kamerkoor Maastricht, Ensemble 88, Maastrichtse Componisten en Intro in Situ de krachten om er een bijzondere dag van te maken. Bij de Bankastudios in Mariaberg wordt een divers programma georganiseerd voor jong en oud, amateur en professioneel, toeschouwer en deelnemer. Vanaf 14:00 uur tot 23:00 uur vinden er try-outs van jonge makers, workshops en voorstellingen plaats.

De compositieklassen jazz en klassiek van Conservatorium Maastricht verzorgen samen een concertprogramma met werken van (tijdelijke) Maastrichtse componisten. De jazzafdeling brengt een programma dat de nadruk legt op het verwerken van de eigen roots van de compositiestudenten; aan bod komen bijvoorbeeld Koreaanse kinderliedjes, Roemeense en Siciliaanse volksmuziek. De klassieke afdeling brengt miniatuurtjes gebaseerd op materiaal uit bestaande werken van Maastrichtse componisten. In de binnenstad zijn, als opmaat voor de Dag van de Componist en verder bij iedere uurslag, ook miniatuurtjes voor carillon te horen. Deze zijn gecomponeerd in samenwerking met de Maastrichtse Stadscomponist Frank Steijns en worden gespeeld vanaf het Stadhuis/ de Sint Servaas.

Home - Maastricht Zondag 30 juni 2024. De Stradivarius van de Keizer.
De Stradivarius van de keizer
Op 15 juni aanstaande verschijnt er een boek genaamd 'De Stradivarius van de Keizer'. Dit boek is geschreven door Emile Hollman en George Vogelaar en de boekpresentatie vindt plaats op 30 juni in Boekhandel Dominicanen. Op deze avond wordt er uiteraard ook muziek van Joseph Hollman gespeeld.
In het najaar volgen er nog activiteiten rondom Joseph Hollman. Meer info over deze Maastrichtse Componist vindt u hier

 

 

 

Home - Maastricht Zaterdag 17 augustus 2024. Plaquette onthulling (we vertellen binnenkort wie) en kort concert.

Home - Maastricht Zondag 6 oktober 2024. Plaquette onthulling voor intro in situ (40 jarig bestaan) en kort concert.

Home - Maastricht Oktober 2024. Nieuwe serie 'de vijf van Maastricht'.