Het bestuur van Stichting Maastrichtse Componisten

Patrick Eggen -  Jacqueline ter Linden - Ton Harmes - Mathieu Vermeulen - Jac van den Boogard
Het bestuur van Stichting Maastrichtse Componisten anno 2022 met vlnr:
Het bestuur van Stichting Maastrichtse Componisten anno 2022 met vlnr:

Patrick Eggen (voorzitter) is geboren in Maastricht en studeerde Schoolmuziek en Klassiek solozang aan het Conservatorium van Maastricht. Tijdens zijn studiejaren werkte hij mee aan producties van het toenmalige LSO, als lid van het koor van de Operaklas. Ook heeft hij in samenwerkingsprojecten met de Opera van Luik diverse bijrollen en koorrollen ingevuld. Tijdens zijn studie en in de jaren daarna heeft Patrick een brede kijk op muziek ontwikkeld, met een sterk gevoel voor het maken van cross-overs. Hij was betrokken bij diverse muziekproducties van uiteenlopende muziekstijlen maar heeft ook meegewerkt aan mogelijkheden om financiële middelen voor het Conservatorium in Maastricht te ontwikkelen. Dit resulteerde o.a. in het opzetten van de CMFoundation: een initiatief om via werving over meer middelen voor getalenteerde studenten te beschikken. Beroepsmatig zocht Patrick de verbreding door middel van een bedrijfskundige opleiding inclusief diverse management trainingen waardoor hij meer en meer commercieel geëngageerd raakte. Hij heeft verschillende management- en directiefuncties vervuld bij ICT bedrijven en hierdoor een breed netwerk opgebouwd, waarbij de elementen cultuur en commercie worden verbonden. Tegenwoordig is Patrick zelfstandig ondernemer in een commerciële rol. Maar hij is ook betrokken bij de Vrienden van philharmonie zuidnederland en is mede-initiatiefnemer van muziekprojecten rondom ‘Muziek voor dementerende ouderen’.
Klik hier om een bericht te sturen.

Jacqueline ter Linden (secretaris) is per 11 januari 2021 aangetreden.
Jacqueline heeft tijdens haar opleiding zang aan het conservatorium in Maastricht als koorlid gezongen in vele producties van (toen nog) het LSO, l'Opéra de Wallonie in Luik en Opera Zuid. Daarnaast heeft Jacqueline 5 jaar bij Studium Chorale gezongen en was ze tevens secretaris van het bestuur.
Na het conservatorium heeft Jacqueline een opleiding tot internationaal directiesecretaresse gevolgd. Middels enkele functies in de hoedanigheid als secretaris en secretaresse zijn we als bestuur blij dat Jacqueline de keuze heeft gemaakt om de gelederen van Stichting Maastrichtse Componisten te versterken. De belangstelling voor muziek is altijd gebleven en met haar inbreng kan de stichting haar muzikale ideeën verder uitwerken en ontplooien.

Wij zoeken een nieuwe penningmeester voor ons bestuur. Heeft u interesse of wilt u meer info, neem dan contact op via info@maastrichtsecomponisten.eu of bel 0614318954.

Ton Harmes (bestuurslid) geboren en getogen Maastrichtenaar, studeerde Nederlands recht en bedrijfskunde in Utrecht. Begon zijn loopbaan in de boekhandel bij Broese Kemink (onderdeel van BGN, het latere Selexyz) in Utrecht 1983. Was werkzaam in alle onderdelen van het boekenvak; ondermeer als winkelmanager bij Broese Kemink Utrecht, Donner Boeken Rotterdam, directeur Stam Studieboeken in Ede, etc.
Was vanaf het begin (2000) nauw betrokken bij de ontwikkeling van de boekhandel in de Dominicaner Kerk en sinds de opening in 2006 winkelmanager. Kocht samen met andere investeerders en vele crowdfunders in 2014 uit het faillissement van Polare de boekhandel in de Dominicaner kerk. Deze winkel gaat nu verder als onafhankelijke Boekhandel Dominicanen. in 2015 werd de klassieke CD en platenwinkel Smeets Klassiek, voordien in Heerlen gevestigd, opgenomen in de winkel. O.a. lid van bestuur van de Stichting Andrée Bonhomme (Maastrichts componiste van 1905 – 1972).
Boekhandel Dominicanen

Mathieu Vermeulen (bestuurslid) studeerde blokfluit aan de Conservatoria van Maastricht en Den Haag, o.a. bij Jeanette van Wingerden en Oswald van Olmen. Hij was docent aan Schunck Muziekschool in Heerlen.
Als blokfluitist is hij actief in Blokfluitensemble Lunet. Daarnaast is hij zakelijk leider en zanger van Studium Chorale en ook zanger en bestuurder bij Schola Maastricht. Voor de Organisatie Oude Muziek is hij de locale coördinator van het landelijk Seizoen Oude Muziek. Voor de Stichting Maastrichtse Componisten doet hij muziekhistorisch onderzoek en stelt hij concertprogramma’s samen. Als ondernemer heeft hij een eigen muziekantiquariaat.
www.muziekantiquariaat.nl

Jac van den Boogard (bestuurslid) studeerde geschiedenis en kunstgeschiedenis in Nijmegen, Rome en Amsterdam. Hij was van 1981 tot 2015 als wetenschappelijk medewerker verbonden aan het Sociaal Historisch Centrum voor Limburg en is voorts nog docent kunst- en cultuurgeschiedenis, specialisatie Italianistiek. Van 2005 tot 2015 was hij regisseur en coördinator van ‘Zicht op Maastricht’ , de culturele biografie van de Limburgse hoofdstad. Hij publiceerde over kunstgeschiedenis en sociaal-culturele geschiedenis van Limburg, Maastricht, Italië en Rome. In 2012 verscheen van zijn hand: Crescendo. Vijftig jaar Conservatorium Maastricht. Van regionaal naar internationaal. In  2015 was hij co-auteur van: André Rieu. Maestro zonder grenzen.
Van den Boogard Cultuurproducties