Geboren: 1966, Asten

Eric Verbugt werd in 1966 te Asten geboren. Hij studeerde compositie aan het Maastrichts conservatorium bij Henri Delnooz en Robert HP Platz. Van Centre Acanthes ontving hij een beurs om masterclasses van respectievelijk Luigi Nono en Elliott Carter in Avignon bij te wonen. Na zijn compositestudie ontving Verbugt opdrachten van het Fonds voor de Scheppende Toonkunst, de Provincie Limburg, Lantaren/Venster en het Amsterdams Fonds voor de Kunst. Voor zijn compositie Bilder (aus dem Novecento) kreeg hij tijdens de Internationale Gaudeamusweek een eervolle vermelding. Hij ontving een stipendium voor het Internationales Künstlerhaus Villa Concordia te Bamberg. Verscheidene keren werd er tijdens de Darmstädter Ferienkurse werk van hem uitgevoerd. In 2002 gaf hij daar een lezing over zijn prozaproject pijnberichten, een omvangrijk project dat proza (een roman) combineert met muziek. Bijna elke compositie die Verbugt sinds 1996 componeert is onderdeel van pijnberichten.

Eric Verbugts composities werden o.a. uitgevoerd door Radio Kamer Filharmonie, Schönberg Ensemble, Nieuw Ensemble, Ensemble 88, Doelen Ensemble, Slagwerkgroep Den Haag, Nederlands Kamerkoor, Cappella Amsterdam, oh ton ensemble, Nederlands Studenten Kamerkoor, insomnio, Ernest Rombout, Gerard Bouwhuis, Johan Faber, Lavinia Meijer, Ensemble LOOS, Ruysdael Kwartet, Ralph van Raat.

Het in opdracht van de NPS ZaterdagMatinee gecomponeerde orkestwerk …, ci tace werd in het Concertgebouw Amsterdam uitgevoerd, met als solisten Ernest Rombout en Laura Aikin.

Op NM-classics verscheen streven voor viool, uitgevoerd door Joris van Rijn.

Bij Cavalli Records verscheen pijnberichten met daarop vijf composities, die werden uitgevoerd door Gerard Bouwhuis, Johan Faber en Ernest Rombout.

Op CPO verscheen Bilder (aus dem Novecento), uitgevoerd door het ohton-ensemble.

Ensemble 88 bracht een cd uit met daarop tussentijd voor klarinet en cello.

Momenteel componeert Verbugt stukken voor o.a. Cappella Amsterdam en Roberto Fabbricciani.

Meer informatie: www.ericverbugt.nl