Geboren: 19 januari 1985, Zutphen

Biografie
Jesse Roan Passenier (1985, Zutphen, Nederland) is componist/arrangeur/dirigent en drummer/pianist/vibrafonist.

In 2013 sloot Jesse zijn Master Componeren/Arrangeren aan het Conservatorium Maastricht cum laude af, waarvoor hij studeerde bij Wolfgang Braun (DE), Vince Mendoza (USA), Michael Abene (USA), Wieland Reißmann (DE) en Henk Meutgeert (NL).

In 2010 was Jesse Passenier al ‘Young Composer in Residence’ op het MECC Jazz Festival Maastricht en in 2011 een van de vier laureaten van de Internationale Compositie Wedstrijd van het Brussels Jazzorkest (BJO ICC 2011). Datzelfde jaar stichtte hij zijn eigen Broad Music Orkest, waarvoor hij zijn eerste eigen project schreef, genaamd Nos Pères.

In 2012 werd hij toegelaten tot de prestigieuze ‘Metropole Orkest Arrangers Workshop’, waarbij hij arrangementen schreef voor het wereldberoemde Metropole Orkest en de legendarische jazz vocalist Kurt Elling. Sindsdien arrangeert Jesse Passenier veelvuldig in opdracht van het Metropole Orkest.

Daarnaast componeerde, arrangeerde en orkestreerde hij o.a. voor het Nederlands Symfonieorkest, de Koninklijke Marinierskapel, het Nederlands Blazersensemble, het Clazz Ensemble, het Noordpool Orkest, L’orchestra Particolare (ook wel de New Symphonics), het LUNAR Orchestra, Ensemble 88 en zijn eigen Broad Music Orkest in uiteenlopende stijlen, van jazz, pop, R&B en rock, tot klassiek.

Jesses eigen composities worden gekarakteriseerd door het mengen van stijlen tot een uniforme eigenzinnige stijl, gebruikmakend van kleurrijke instrumentaties. Daarbij schemert zijn ritmische achtergrond soms door, afgewisseld met lyrische melodieën of tot de verbeelding sprekende sfeerstukken.

Werkenlijst
Een uitgebreide lijst met alle projecten is te vinden op de website van Jesse Passenier http://www.jessepassenier.com

Links
http://www.jessepassenier.com