In de loop der jaren heeft de Stichting Maastrichtse Componisten op diverse plaatsen in Maastricht en daarbuiten plaquettes opgehangen om blijvende aandacht te vestigen op ons rijke muzikale heden en verleden.

Als we de verschillende locaties in de Maastrichtse binnenstad, waar zo'n plaquette hangt, met elkaar verbinden, ontstaat er als vanzelf een prachtige wandeling, die langs bekende en minder bekende muzikale plekken in de stad voert. U bent van harte uitgenodigd mee te lopen op deze ontdekkingstocht langs muzikaal Maastricht. Uw gids onderweg is Mathieu Vermeulen. U maakt op de route kennis in woord en muziek met o.a. Henri Hermans, Carl Smulders, Jean Lambrechts, Henri Delnooz, Matty Niël, Joseph Hollman en Andrée Bonhomme.

Vertrekpunt van de wandeling is de ingang van de Tapijnkazerne aan Hubertuslaan om 14.00 uur. U krijgt bij de wandeling en het concert een gratis programmaboekje met wetenswaardige informatie. De muziekfragmenten, behorende bij iedere stop (middels een QR code die daar wordt getoond), kunnen worden beluisterd met een eigen smartphone en oortjes/hoofdtelefoontje.
Aan deze wandeling kunnen maximaal 20 personen deelnemen. Dus meldt u tijdig aan voor deze muzikale Maastrichtse wandeling want vol-=vol. Verwachte eindtijd is 16.00 uur. 

Update 22 augustus: het maximum aan deelnemers is bereikt. De plaquettewandeling is volgeboekt. Inschrijven is niet meer mogelijk.