In de loop der jaren heeft de Stichting Maastrichtse Componisten op diverse plaatsen in Maastricht en daarbuiten plaquettes opgehangen om blijvende aandacht te vestigen op ons rijke muzikale heden en verleden.

Als we de verschillende locaties in de Maastrichtse binnenstad, waar zo'n plaquette hangt, met elkaar verbinden, ontstaat er als vanzelf een prachtige wandeling, die langs bekende en minder bekende muzikale plekken in de stad voert. U bent van harte uitgenodigd mee te lopen op deze ontdekkingstocht langs muzikaal Maastricht. Uw gids onderweg is Mathieu Vermeulen. U maakt op de route kennis in woord en muziek met o.a. Henri Hermans, Carl Smulders, Jean Lambrechts, Henri Delnooz, Matty Niël, Joseph Hollman en Andrée Bonhomme.

Vertrekpunt van de wandeling is de ingang van de Tapijnkazerne aan Hubertuslaan om 16.00 uur. Om circa 17.30 uur arriveren we op het Vrijthof bij Grand Café d'n Ingel, waar voor de deelnemers aan de wandeling een diner is gereserveerd. Hoe die Maastrichtse muziek klinkt kunnen we aansluitend om 20.00 uur ervaren bij het carillonconcert in de Pandhof van de St. Servaas met muziek van de Maastrichtse componisten Benoit Franssen, Jean Lambrechts, Mathieu - en Stadscomponist Frank Steijns. Het concert wordt gegeven door beiaardier Boudewijn Zwart. Het einde van het concert is voorzien om 20.45 uur.

U krijgt bij de wandeling en het concert een gratis programmaboekje met wetenswaardige informatie. Aan dit complete programma met wandeling, diner en concert kunnen maximaal 25 personen deelnemen. Dus meldt u tijdig aan voor deze muzikale Maastrichtse wandeling.

De kosten per persoon bedragen € 40,- inclusief diner. De drankjes zijn voor eigen rekening. Aanmelding kan via een aanmeldingsemail naar plaquettewandeling@maastrichtsecomponisten.eu. Na aanmelding krijgt u een bevestiging van uw deelname en instructies voor de betaling van uw bijdrage inclusief alle informatie over menu van het diner en de mogelijkheden om uw keuzes door te geven.