‘Over grenzen’, op vrijdag 5 mei 2017 in Ainsi

 • Locatie:
  Over grenzen
 • Start:
  05 / 05 / 2017 - 20:30
 • Einde:
  05 / 05 / 2017 - 22:00
 • Adres:
  Lage Kanaaldijk
  Maastricht, ,

beeld A5-grenzenOVER GRENZEN                       ‘Ideeën zijn de ultieme migranten’ Robbert Dijkgraaf

Kaartverkoop: UITbalie en 043 350 55 55

De Stichting Maastrichtse Componisten organiseert in het jaar waarin een kwart eeuw Verdrag van Maastricht wordt gevierd, het theatraal concert OVER GRENZEN. In de voorstelling wordt de verbinding gelegd tussen Euregionale muziek en de betekenis van grenzen in de Euregio in het verleden en de actualiteit. Centraal staat het persoonlijk verhaal van een inwoner van de Euregio, dat aantoont hoe invloedrijk grenzen waren in het verleden. De muzikale voorstelling nodigt de bezoeker uit na te denken over de waarde, betekenis en omgang met grenzen in onze tijd. Wat is de invloed van grenzen op het individu ook na 25 jaar open grenzen en vrij verkeer van goederen en personen in Europa? Wat doen grenzen met mensen? Grenzen kunnen migranten tegenhouden. Maar kunnen muren ook ideeën tegen houden?

Deze vragen stelt de verteller in OVER GRENZEN aan de orde. Het verhaal wordt ingebed in een muzikaal programma met composities voor saxofoonkwartet van het drietal componisten Jean Lambrechts, Marijn Simons en Antoine Dawans, die elk een bijzondere band hebben met Maastricht en de Euregio. Hun composities, vertolkt door het A’Meuse Saxophone Quartet, hebben de zoektocht naar muzikale grenzen met elkaar gemeen. De verteller, actrice Nina Willems, laat in de regie van Robin Coops het verhaal en de muziek met elkaar versmelten. Ook in de scenografie en de vormgeving van het theaterconcert door Laura Wallrafen worden de juiste grenzen getrokken, die bepalend zijn voor OVER GRENZEN.

Productie van Stichting Maastrichtse Componisten in samenwerking met Via Zuid.

OVER GRENZEN is mogelijk door de financiële ondersteuning van:

Elisabeth Strouven Fonds, Stichting Kanunnik Salden, Edmond Hustinx, Prins Bernhard Cultuurfonds Limburg, Theater aan het Vrijthof, philharmonie zuidnederland, Europe Calling en Brand Cultuurfonds Limburg

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *